Curricullum grădiniță

Gradinita DREAMLAND este o instituție de învațământ privat cu nivel preșcolar și nivel primar, autorizată cf. OM nr. 5498/15.11.2013.

Activităţile educative preșcolare se desfăşoară conform Curriculum-ului național preșcolar și având în vedere Reperele fundamentale în învațarea și dezvoltarea timpurie a copilului de la naștere la 6 ani.

Orice activitate de peste zi este privită ca o experienţă de învăţare. Predarea integrată a cunoștințelor are în vedere angajarea copilului în experienţe diverse de învăţare şi oferă posibilitatea construirii cunoaşterii în mod sistemic, stabilind conexiuni între concepte, obiecte, fenomene, evenimente, acţiuni, sentimente. Experienţele de viaţă ale copilului sunt interdisciplinare şi implică toate domeniile de dezvoltare. La fel trebuie să se construiască şi învăţarea lui pentru a fi semnificativă şi cu efecte de lungă durată.

Activitațile didactice desfășurate în grădiniță sunt structurate în jurul a şase teme anuale:

1. Cine sunt/suntem?
2. Când, cum şi de ce se întâmplă?
3. Cum este, a fost şi va fi aici pe pământ?
4. Cine şi cum planifică/ organizează o activitate?
5. Ce şi cum vreau să fiu?
6. Cu ce şi cum exprimăm ceea ce simţim?

Grădinița DREAMLAND funcționează într-o clădire nouă

Vezi facilitățile grădiniței

Temele anuale sunt abordate sub formă de proiecte tematice cu o durata de 1-5 săptămâni, în funcție de nivelul de vârstă și de interesele copiilor din grupă, raportandu-se în decursul unei săptămâni la cinci domenii experienţiale:

Dezvoltare fizică, sănătate şi igienă personală, Dezvoltarea socio-emoţională, Dezvoltarea limbajului şi a comunicării, Dezvoltarea cognitivă, Capacităţi şi atitudini de învăţare.

Web design by End Soft Design © 2019 Scoala Dream World. Toate drepturile rezervate.